Vita rocken på



 

Psykisk obalans - inget ovanligt.

Att leva livet fullt ut, uppskatta det onda och goda för vad det är och ta oss vidare.

Det är obeskrivligt hur mycket man förändras genom att gå igenom olika faser i vardagen.

Hela ens tankesätt påverkas och förändras, på så sätt börjar man reagera och agera på ett annat sätt än tidigare. Man ska inte ta människor för givet, för då inbillar man sig att dom alltid kommer finnas där i alla lägen, när man upptäcker att dom inte gör det blir man besviken. Istället för att känna sig övergiven så tänk på att vi tänker annorlunda och uppfattar saker på olika sätt. Vi försöker sätta oss in i hur den andra tänker men det är ju nästan omöjligt när du inte vet hur han eller hon har uppfattat situationen.





Konflikträdd - Tror jag handlar om att skona sig själv genom att inte stå för sina handlingar, med risk att någon blir arg.

Vi växer upp som blyga, oförskämt försiktiga och konflikträdda barn.

Vi flyr istället för att ta tag i situationer. Vi vågar inte stå för våra åsikter, vågar inte gå in i djupa diskussioner. Vi ”orkar” psykiskt inte stå emot grupptryck för vi vågar inte ha en egen åsikt. Vi är hellre mindre självständig än står upp för oss själva. Nu är inte meningen att dra alla över en kant, utan bara visa en princip. Men mer kött på benen lär vi oss ju mer erfarenhet vi får att stå upp för oss själva.


Vad vi borde lära oss är att inte se ner på andra, inte hata. Utan behandla alla som man vill bli behandlad själv och respektera (man behöver inte gilla) alla.

Jag tycker alla borde lära sig hur det är att känna sig undervärderad, att bara för en dag känna sig diskriminerad, annorlunda för man avviker från normerna, trots man inte kan rå för det. Genom att känna på hur det är att vara sämre än någon annan lär vi oss att känna empati, respekt och att acceptera alla. Kanske minskar mobbningen då?

Alla har ett lika värde, vare sig man bra följer normerna eller inte alls.

Vi kanske blir av med våra fördomar och förutfattade meningar om våra medmänniskor.

Vi kommer alltid att ha olika roller och status, olika åsikter och intressen. Men vi lär oss mer om varandra om vi accepterar våra olikheter.




 

Erika Nyman






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0