En tung kamp om överlevnad

Rubriken säger allt, att orka kämpa när allt går mot en.

Cancer, behandlingar, familjen, jobbet, ekonomin, ensamhet-sig själv.

Det är bara några saker att tänka på för en drabbad (som ofta är i sina äldre år).

Sakerna är många och att kunna ha en balans mellan allt är en konst.

Ofta är man sjukskriven och får en viss summa som man ska klara sig på varje månad. Att hålla ordning på familjen och involvera sig så mycket så möjligt tror jag är jätte viktigt för att känna mening. Att sysselsätta sig med någonting och göra sådant man vill göra på en nivå som man klarar av. Det får inte bli pressande, men man behöver känna sig viktig, om man nu har blivit av med jobbet så är det nästan ett måste. Denna ständiga rädslan man lever i, vad som helst kan hända. Att inte sjunka för mycket in i den är nog ett bra råd, man få leva i nuet.

Det blir tydligt vilka dom ”riktiga vännerna” är, stödet därifrån är också en viktig ingrediens för att få en till att må bättre. Men kan också leda till en besvikelse när man ser att dom man trodde skulle ställa upp i vått och torrt vänder en ryggen.

Väntan hör nog till något av det värsta, att vänta på besked, att vänta på att bli bättre. Tiden går samtidigt som livet går. Man kan inte frysa något av det, så det bästa man kan göra är att omringa sig av sådant som gör en glad. Det kan vara nära och kära, människor med positiv energi, musik, favorit hobby, en rolig film. Det finns mycket man kan njuta av, det kan vara svårt i en sådan situation men man får försöka för tiden går snabbare när man har roligt. Det finns något som heter Leva Livet där man är en grupp där alla har cancer och gör massor av roliga saker tillsammans, det är något att rekommendera.

Det finns morgnar där man inte orkar gå upp och helt enkelt inte orkar längre, då måste man ge sig själv en knuff. Det är i alla fall jobbigt för mig att se att mamma inte orkar göra någonting, man vet inte vad man ska göra/säga. Vad är rätt vad är fel?

Från att alltid ha varit produktiv och älskat att ha många bollar i luften från att knappt ha en enda är tråkigt att se. Precis som att se när allt går emot henne och man försöker säga några uppmuntrande ord som säkert låter meningslöst i hennes öron.
Men jag har lärt mig en sak i alla fall, det viktigaste är inte vad man säger utan det viktigaste är att visa att man alltid finns där och bryr sig om henne, hur sjuk hon än blir.





Don't give up on anybody,

miracles happens everyday.


Operation succeeded



Fick ett samtal igår om att operation gick bra, så nu kan jag pusta ut.
Jag har ingen aning om hur mår nu, så jag bara väntar på att hon ska höra av sig.
Ska bli skönt att träffa henne, men det blir nog inte förrän nästa fredag.



Make them wonder why you're still smiling



Today, tomorrow, always.


Hejsan!

Det finns så mycket att göra som skulle trötta ut alla er om jag skulle skrivit ner
Mamma är nu i Paris för att opereras på torsdag och jag berättar hur det har gått då.
Det finns inte ord till att beskriva hur lättad jag är, om hon skulle fått en nej skulle hon ha blivit knäckt.
Den tiden då hon bara gick och väntade på svar var hon som en blank vägg, hon kunde inte tänka på något annat, bara gå och vänta och vänta på det telefonsamtalet som kan komma när som helst.
När hon fick reda på det blev hon en helt annan människa bara sådär. Precis som hon var förr, innan hon hade cancer. Jag hade nästan glömt bort hur hon var då, trodde aldrig jag skulle få se henne så igen.
Därför hoppas jag ni kan stötta henne genom att skriva en liten kommentar på hennes blogg:  www.caminodekarin.blogspot.com/

Tusen tack om ni gör det




Jag tänker hoppa, ner från Eiffeltornet, om du sviker mig.


Snart bär det av till ljusets med framför allt kärlekens stad, Paris. Mamma kommer vara där i ungefär två veckor och lär inte vara fullt fungerande. Så både jag och min syster som bor och pluggar i Barcelona ska flyga ner dit för att underlätta allt för henne. Vi kan tyvärr inte vara där mer än några dagar p.g.a skola, men vi flyger hem med henne vilket lär bli det mest problematiska. Hur nervös jag än kommer vara (vilket vi är redan nu) så ska det bli kul att träffa min syster också, det är ju så sällan. Om min lillebror kan flyger han också med ner, vi trodde han skulle jubbla då han kommer bort från skolan ett tag, men i och med nationella proven som är veckan efter så tvekade han.





Oh vilken härlig dag!

Life's wonderful now you're in the world


Hoppas att intervju med läkare snart och samla massor av material till att kunna bygga upp en hel sida.

Trodde det var lättare att en blogg mer uppmärksammad men börjar tveka till det.

Har ni några tips bättre publikation? Som sagt är det en viktig punkt jag hoppas en tidning(?) kanske

kan nappa idéen. Frågar vidare.

KRAM.

If you can't hold on. Hold on.

Hallå alla fina där ute,

Nu är det så att vi nu har fått klara besked om att det blir operation

den 17 februari. Tusen tack för alla som höll tummarna för hennes skull.

Nu önskar jag ni gör likaså då



KRAM!









Ett NEJ kan bli ett JA

Inlägget tidigare visar att man aldrig ska nöja sig med en läkaren som säger nej, tack vare mammas ständiga kamp efter operation (en som inte görs i Sverige) lyckades hon få kontakt med en läkare i Paris och nu är ett datum bestämt, 17 februari. Om mötet gick bra igår i alla fall och det får vi reda på imorgon. i så fall så är det de som gäller. operation, operation, operation! Hoppas, hoppas, hoppas! Då skulle vi inte kunna bli gladare.


Hoppas ni gör likadant och tar saken i egna händer!


RSS 2.0